- ההרצאה: האוכל והשאיפה לשלמות כראי לתרבות יפן
מדוע האוכל היפני טעים כל כך? (רמז - כי השף המכין אותו מתמחה בסוג אוכל אחד בלבד אותו יכין כל חייו). כמה זמן צריך לשמש כשוליה במטבח של המסעדה היפנית? (מספיק שנים שהיו מספיקות כאן אצלנו ללמוד לבשל, לפתוח מסעדה, לסגור אותה ולפתוח עוד שתיים אחריה...). איך יודעים, תוך פחות מדקה, כמה אלפי/עשרות אלפי דולרים כדאי להשקיע בדג הטונה במכירה הפומבית? כיצד נמכרים אלפי דגי ענק במכירה פומבית תוך כ 30 דקות? האם ביפנית יש מילה מקבילה ל"קומבינה"? ל"חפיף יהיה בסדר"? ומה יותר חשוב - שהחיים יעברו בנחמדות קלילה או בהקפדה ומסירות מוחלטת?
בכל השאלות האלה (ועוד כמה נוספות...) נדון בהרצאה שתיקח אותנו עמוק אל יסודות התרבות והמנטליות היפנית, אל העיסוק המוקפד באופן קיצוני בעשייה מושלמת, ואל האוכל היפני המפורסם ביותר בעולם - הסושי.
2. הסרט: חלומות הסושי של ג'ירו | Jiro Dreams of Sushi
ג'ירו אונו בן ה-85, הנחשב לשף הסושי הטוב בעולם, הוא מאסטר סושי-שף חמור סבר וקפדן, המקדיש את חייו לניסיון להכין את הסושי המושלם. מסעדתו הקטנה ממוקמת במרתף של בניין משרדים בטוקיו ויש בה רק מספר מצומצם של מקומות - רק ל 10 סועדים סביב דלפק. ההקפדה המתמשכת על דרגת השלמות של הסושי המוגש בה זיכו את המסעדה בשלושה כוכבי מישלן. זוהי מסעדת הסושי היחידה בעולם שזכתה לדירוג של שלושה כוכבי מישלן! בנו הבכור של ג'ירו מתמודד עם האתגר המאיים שבפתח - להיכנס יום אחד לנעליו של אביו.
זהו
סרט דוקומנטרי על ג'ירו אונו ועל המסעדה שלו. הסרט עוסק בסושי, אך לא פחות מזה גם במשפחה, במסורת, בהמשכיות ובשאיפה לשלמות. זהו סרט דוקומנטרי מלא אסתטיקה, עם התעכבות על תהליך היצירה הקולינארית. מומלץ לא לצפות בסרט על קיבה ריקה, הוא מעורר תיאבון!
במאי: דייויד גלב.
יפנית, תרגום לעברית
2011
82 דקות