1. הרצאה: "הלב היפני שבחילופי העונות"
בהרצאה זו נצא למסע יפני תרבותי וגיאוגרפי, קולינרי ואנושי. נבדוק את המקום המרכזי של עונות השנה והתחלפותן בתרבות ובפילוסופיה ביפן. ניראה את הצבעים, הסדר המופתי ומן הצד השני - גם את הכאוס וההרס שבטבע היפני.
נעסוק במעגל החיים – "סמסארה" – לידה, מוות ולידה מחדש, מונח שיוצא מהודו ומגיע ליפן לפני 1,500 שנים, ומשתלב באופן מעורר השראה בעונות השנה המתחלפות.
נלמד להכין "דורייאקי" - ממתק יפני על בסיס שעועית אדומה מתוקה, ונדבר על חמלה ואנושיות, ויחסים אישיים ביפן.
ההרצאה תיתן רקע להבנה עמוקה והנאה מהסרט
2. הסרט: "אן - ממרח שעועית מתוקה"
במאי/ת נעמי קוואסה, 113 דקות
שפה - יפנית, יפן - 2015
זהו סרט יפני רגיש, יפה, ונוגע ללב. הסרט מתאר את סיפורו של סנטארו, מנהל מסעדה קטנטונת שמוכרת רק דוריאקי; פנקייקים קטנים ממולאים בממרח שעועית אדום מתוק בשם אן. יום אחד מופיעה במסעדה אישה מבוגרת בשם טוֹקוּ. היא רוצה להציע את עצמה כטבחית. סנטארו מהסס, אך כשהוא טועם את ה”אן” של טוקו הוא לא יכול לסרב.
עם הזמן סנטארו וטוקו פותחים את ליבם וחושפים פצעים נושנים. מתגלים סודות והמציאות משתנה.הסרט נוגע בנקודות ובבסיס שהופכים אותנו לבני אנוש, ובמפגש בין שני זרים החוברים למסע אמיץ בין אתגרי החיים.