1. ההרצאה: הודו והעולם הגדול - תקשורת מורכבת ואנושיות צבעונית
התקשרתם למרכז התמיכה של חברת המחשבים שלכם? המבטא באנגלית נשמע לכם קצת אקזוטי? יש מצב שאתם לא טועים... שענה לכם נותן שירות הממוקם אי שם במדינת עולם שלישי, אבל מנסה מאוד להישמע כמו מישהו שהוא בן המקום שלכם.
בכמה עשרות השנים האחרונות העולם שלנו הפך לכפר גלובאלי. המוצרים בהם אנו משתמשים, הבגדים אותם אנו לובשים, כבר כמעט ואינם מיוצרים במקום בו אנו חיים, אלא במקומות מרוחקים על פני הגלובוס בהם הידיים העובדות זולות יותר.
עם התפתחות התקשורת העולמית, גם מרכזי השירות מוצאים את עצמם נודדים אל מעבר לים. כיצד התחיל להתפתח התהליך המכונה בעברית "מיקור חוץ" (ובאנגלית Outsourced) לתהליך שסחף אחריו את עולם התעשיה והשירות ושינה סדרים, ארגונים ומקומות עבודה מסביב לעולם? וגם - ההרצאה תסקור ותבהיר נושאים שונים שיעלו במהלך הסרט: כיצד הפכו הפרות לקדושות בהודו? מיהו האל גאנש בעל ראש הפיל ומה סיבת הפופולאריות שלו? מדוע יסתיים כל טקס דתי בסימון "טיקה" במיקומה של העין השלישית, ומהי אותה עין נסתרת וכיצד היא חלק ממערך הצ'אקרות? האם יתכן שאיבר מין זיכרי יסמל אל הינדי קדוש?
2. הסרט: עוברים להודו (Outsourced)
קומדיית אינדי רומנטית במבנה הוליוודי. טוד, מנהל אמריקאי נשלח להקים מוקד טלפוני בהודו, שם עלויות כוח האדם זולות יותר. ככל שהוא מנסה להנחיל לעובדיו המקומיים את גישת המכירות האמריקאית: שיחות קצרות ותכליתיות ומבטא שישמע אמריקאי עד כמה שאפשר, כך הוא מגלה כי תת היבשת משטה בו. עוד הוא מגלה כי אחת המתלמדות שלו גם חכמה וגם יפה, ועד מהרה הוא לוקח ממנה כמה שיעורים באיך להתמודד עם החיים בהודו ובכלל. עוברים להודו היא קומדיה קטנה ואנושית עד מאד שפערי התרבות בין דמויותיה משמשת לה נקודת מוצא קומית. למרבה המזל, זה לא נעצר כאן וממשיך למקומות אחרים: להכרה בכללי המשחק תחת כלכלה גלובלית ולכך שסרגלי המדידה של השווקים אינם הדרך היחידה בה ניתן למדוד בני האדם. רוחב הלב שמציע הסרט הזה מסייע בידיו לקנות את לב צופיו ולהציע חוויה נעימה ומשעשעת. זוכה פרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע הבינלאומי בסיאטל – 2007. סרט הביכורים הטוב ביותר, על שמו של ג'ון שלזינגר, בפסטיבל הקולנוע הבינלאומי בפאלם ספרינגס-2007. פרס חביב הקהל ב"סינקווסט", בפסטיבל סאן חוזה, 2007. פרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע ההודי בלוס אנג'לס 2007. פרס חביב הקהל בפסטיבל “bollywood & Beyond” בשטוטגרט 2007. הבחירה הרשמית פסטיבל טורונטו 2007.
ארה"ב 2006 | 103 דקות | אנגלית, הינדית | תרגום לעברית, בימוי: ג‘ון ג‘פקואט, משחק: ג‘וש המילטון, איישה דהרקר