1. הרצאה: על טעם, על ריח ועל מנטליות - בגירסה היפנית
מה זה אומאמי? זו מילה ביפנית שפירושה טעים או ערב לחך. אומאמי נחשב לטעם החמישי (אחרי חמוץ, מלוח, מתוק ומר), שלא כולם יודעים לזהות. בהרצאה זו נצא למסע בעקבות הטעם והריח, הניסיון להבין מהו אותו טעם חמקמק, ואיך כל זה קשור לפילוסופיה, למנטליות ולהצלחה הכלכלית היפנית יוצאת הדופן. מה המשותף לעבודה בפס יצור במפעל היפני ולעבודה במטבחי מסעדות העילית?
כיצד המושגים הפילוסופיים וואבי וסאבי מאפשרים את ההבנה של מהות הכנת האוכל ביפן? כל זאת ועוד - בהרצאה צבעונית (ומעוררת תיאבון... אל תגיעו רעבים להרצאה ולסרט...).
2. סרט: Umami - אומאמי
גבריאל, אחד מהשפים המובילים והנחשבים בצרפת כולה, מקבל את כוכב המישלן השלישי שלו. הוא אמור להיות מאושר, אבל לא מצליח – ולא קשה להבין מדוע: הוא מבלה את חייו במטבח או בשתייה, אשתו מבלה עם גבר אחר, ועם שני בניו כמעט אין לו קשר. בעקבות הצעה של חברו הטוב לנסות היפנוזה, יוצא גבריאל למסע יפני בעקבות הטעם המיוחד שגרם לפני שנים לשף יפני צעיר להביס אותו בתחרות מזון, בעזרת קערה של אטריות ראמן, ולנסות סוף סוף לפענח את ההשפעה האדירה שהייתה לאותו אירוע. האם הוא יצליח למצוא את טעם החיים?
שחקנים/שחקניות: ז'ראר דפרדיה, סנדרין בונר, בסטין בויון, פייר רישאר, רוד פארדו
במאי: סלוני סוו
אורך 105 דקות
שפה: צרפתית/יפנית
צרפת/יפן / 2022